Mail
Facebook
Skype

Екскурзии Австрия

Баварски Замъци и Пъстроцветна феерия в Майнау
Продължителност: 6 дни / 5 нощувки Транспорт: Автобус хранене: BB
Маршрут
Пловдив – София – Загреб – езерото и замъка Блед – Инсбрук - Ватенс - замъка Линдерхоф- замъка Нойшванщайн - замъка Хоеншвангау - езерото Бодензее - остров Майнау - Констанц – Мюнхен – Замъка Херенхимзее – Любляна - София - Пловдив


Дати на отпътуване


Програма
1-ви ден:
Отпътуване от Пловдив в 06.00 ч. от Колелото на Централна гара и в 09:00ч от Централна Автогара Сердика (Трафик Маркет) в София. Пристигане вечерта в Загреб. Настаняване в хотел в Загреб или околности. Нощувка.

2 -ри ден:
Закуска. Отпътуване към езерото Блед - една от най-популярните и живописни дестинации в Словения със спиращи дъха алпийски пезажи. Освен езерото, друга основна забележителност е замъкът Блед, който се извисява на 130м скала над езерото, а на острова в средата на езерото може да бъде видяна часовниковата кула Успение. Фотопауза. Отпътуване за Инсбрук - Столицата на Тирол. БОНУС по пътя се спира за посещение на Музея на световно известните кристали Сваровски в град Ватенс, намиращ се на 20 км. от Инсбрук /Входната такса за музея се заплаща допълнително/. Продължаване към Инсбрук. Разглеждане на забележителностите на стария град - Къщата със златния покрив - символ на града; Градската кула; Катедралата Св.Яков; Колоната на Света Ана. Свободно време. Настаняване в хотел в Инсбрук или околности. Нощувка.

3-ти ден:
Закуска. Еднодневен тур - Баварски замъци. Отпътуване за Двореца Линдерхоф - умаленото копие на Версай, намиращ се в живописната алпийска долина Грасвангтал, построен от Баварския крал Лудвиг II /Входните такси на замъците се заплащат допълнително и по желание/. Продължаване към известните дворци на баварските херцози Нойшванщайн и Хоеншвангау. Замъка Нойшванщайн, наричан още ”Приказния замък” е разположен върху усамотена скална тераса сред спиращ дъха пейзаж, това е замъка емблема в Спящата красавица и по-късно и в Дисниленд. Това е замъка, който вдъхновява Чайковски за създаването на балета „Лебедово езеро”. Замъка Хоеншвангау - замък от 12 век и една от перлите на средновековното строителство, построен върху останките на крепостта Швангау.
Потегляне към Боденското езеро - езеро на река Рейн, лежащо на границата между Германия, Швейцария и Австрия. Настаняване в хотел около Бондезее. Нощувка.

4-ти ден:
Закуска. Отпътуване към пристана на Бодензее, откъдето по желание с корабче се отпътува към остров Майнау, където се намира най-живописната немска ботаническа градина и най-посещаваното туристическо място на Боденското езеро. Тук е събрано на едно място пъстра палитра от цветя и растения и деликатната нежност на десетки видове пеперуди. Свободно време на острова. /Билетът за корабчето до Майнау и входната такса не е включен в пакетната цена на екскурзията/. Връщане на пристана и отпътуване за Констанц – град, разположен в 2 държави: Германия и Швейцария. Разходка в красивото градче. Свободно време. Отпътуване за Мюнхен. Настаняване в хотел в Мюнхен или околности. Нощувка.

5-ти ден:
Закуска. Разглеждане забележителностите в старата част на баварската столица: Катедралата Фрауенкирхе или Катедралата Света Богородица - символ на града, а от 99-метровите и готически кули се разкрива най-красивата гледка към града и Баварските Алпи; Карлсплац (Щахус), Михаелскирхе, Английската градина; Мариенплац - централния площад на Мюнхен, наречен на името на Божията майка и намиращ се в центъра на пешеходната зона. На площада се намира и сградата на Новото кметство - интересно за тази сграда е, че на кулата има часовник с движещи се фигури. Всеки ден точно в 11 и 12 часа когато звънът на камбаните се понася над площада, вратите на часовника се отварят и фигури на танцьори и рицари започват да се движат. Те пресъздават две събития от миналото на Мюнхен: турнира проведен на Мариенплац и танца на бъчварите. Свободно време. По желание обяд в Хофбройхаус - Мюнхен е световна бирена столица, а Хофбройхаус е най-известната бирария в света и може би най-посещаваната туристическа атракция в града. През вековете тук са се отбивали знаменитости като австрийското императорско семейство Франц Йосиф и Сиси, Ленин, Михаил Горбачов и много др. Моцарт е написал дори стихотворение, посветено на любимата кръчма, наречено Хофбройхаус .
По обяд отпътуване за двореца Херенхимзее, който се извисява грандиозно и величествено на остров Херен - най-големият остров в красивото езеро Химзее /до двореца се стига с корабче/. Свободно време за самостоятелна разходка в града или посещение на Двореца със златното съкровище.
Отпътуване за Любляна. Настаняване в хотел. Нощувка.

6-ти ден:
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София и Пловдив вечерта.
Цени

Дата Възрастен в двойна стая
05.04.2018 г. 639 лв.
01.05.2018 г. 639 лв.
23.05.2018 г. 639 лв.
18.06.2018 г. 639 лв.
05.09.2018 г. 639 лв.
20.09.2018 г. 639 лв.
10.10.2018 г. 639 лв.


Цената включва:
 • Транспорт с лицензиран туристически автобус;
 • 5 нощувки с 5 закуски в хотели 2/3*;
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
 • Медицинска застраховка;
 • Водач от фирмата

Цената не включва:
 • Входна такса в замъците Линдерхоф , Нойшванщайн и Хоеншвангау – 39 евро ;
 • Посещение на остров Майнау – 37евро /включва кораб до острова + входна такса/;
 • Двореца Херенхимзее – 20 евро/ входна такса + корабче в двете посоки/
 • Входни такси на посещаваните обекти
 • Разходи за градски транспорт и от личен характер


Забележка:
 • Цената е валидна при 36 пълноплащащи туристи
 • Срок за уведомление при недостиг на туристи - 14 дни преди датата на пътуване
 • Агенцията си запазва правото на промени в реда на изпълнение на програмата
 • Входните такси на посещаваните обекти са ориентировъчни и Агенцията не носи отговорност при промяна в цените
 • При посещение на Замъка Нойшванщайн от паркинга на автобусите до замъка има около 30 минути ходене пеша, а до замъка Хьоеншвангау – 10 минути. Има възможност за придвижване с файтони или специални автобуси - совалки. Цената в едната посока е 6 евро с файтон, 2 евро - специален автобус

Условия за записване:
 • Депозит – 30% от пакетната цена; Доплащане – 14 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи:
 • Валиден документ за самоличност – лична карта или задграничен паспорт
 • Деца под 18 г., пътуващи сами или с единия от родителите: нотариално заверена декларация от двамата родители, че са съгласни детето им да пътува в чужбина, с телефон на нотариуса