Mail
Facebook
Skype

Екскурзии Хърватия

Дубровник през Вишеград и Мостар
Продължителност: 6 дни / 4 нощувки Транспорт: Автобус хранене: BB
Маршрут
Пловдив – София – Мокра гора – Андрич - Вишеград – Сараево – Мостар – Дубровник – Котор – Будва - Пловдив


Дати на отпътуване


Програма
1-ви ден:
Отпътуване в 21:00ч от Колелото на Централна гара в Пловдив и в 23:30ч от Централна Автогара Сердика (Трафик Маркет) по маршрут София – Ниш – Чачак. Нощен преход.

2-ри ден:
Сутринта пристигане в природен парк Мокра гора.
 • Посещение на етно-селището на Кустурица, Дървенград на хълма Мечавник- своеобразен музей на открито, в който живее известният режисьор Емир Кустурица. Ще се разходим сред дървените къщички, по високи каменни стъпала и ще усетим уникалната атмосфера, създадена от "Балканския Фелини", както наричат Кустурица. Всяка къща си има своя история, разказана от шарените стени и резбовани стълбища, а всеки мъничък площад носи името на известни и уважавани от Кустурица личности.
 • По желание романтична разходка с влакчето на "Шарганска осмица" –не просто железница, а исторически музей, движещ се по стоманен път, разказващ историята на сръбската железница.
Разстоянието от паркинга на автобуса до Мечавник е около 300 метра по наклон. Това разстояние се изминава пеш.
 • Продължаваме за Вишеград, като по пътя ще спрем за кратка фото-пауза при известния каменен мост над река Дрина (построен през XVI век по инициатива на Мехмед паша-Сокколу и дело на великия архитект Синан). Във Вишеград се намира втория етно град след Дървенград, построен от Емир Кустурица – Каменград. Наречен - Града на Андрич. Разходка по главната улица и площада, където се намират сгушени китни магазинчета за сувенири, бижута, галерия, пекарна, пицария, кафене, бирария и кино.
Отпътуване към Сараево. Настаняване в периферно разположен хотел в столицата на Босна и Херцеговина. Нощувка.

3-ти ден:
Закуска. Кратка разходка из Сараево и отпътуване за град Мостар. Разглеждане на Старият турски мост над река Неретва построен през 16в. /Мостът е в списъка за културни наследства на UNESCO. По време на ожесточените сражения през 1993г. е разрушен, и отново възстановен и открит през 2004г./. Разходка по тесните калдаръмени улички на старата част на града. Отпътуване за Хърватска. В късния следобяд пристигане на Дубровнишка ривиера. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден:
Закуска. Панорамен тур в Дубровник. Разглеждане на Стария град, главната улица ,,Страдун’’, Францисканския манастир, Доминиканската църква и манастир, двореца “Спонца”, внушителния Пасторски дворец, църквата “Св. Блез”, Катедралата. Старият град на Дубровник е запазил своите средновековни улички. Разхождайки се по тях, ще откривате и разглеждате фасади на готически, ренесансови и барокови къщи и дворци. Има и значително количесво църкви, които могат да ви разкажат богатата история на Дубровник. Свободно време.
Отпътуване за Будва. Настаняване в хотел в района на Будва. Вечеря. Нощувка

5-ти ден:
Закуска. Екскурзия до Котор. Преминаване покрай Которския залив. Разглеждане на стария център на града: Морската порта, катедралата Свети Трифон, часовниковата кула от 17 век, малките площади. Свободно време. Връщане в Будва и разглеждане на историческата част на града, която е опасана от стари крепостни стени и кули, сградите с венецианска архитектура и църквата Св. Йоан. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден:
Закуска. Отъптуване за България. По пътя: фотопауза при о-в Свети Стефан, собственост на фамилията Оман, едно от най-красивите места на Будванската Ривиера. Изключително популярен сред световноизвестните личности като Мерилин Монро, Боби Фишър, София Лорен, Клаудия Шифър и др. Днес островът е частна собственост и се разглежда отвън. Връщане в София и Пловдив късно вечерта.
Цени

Дата Възрастен в двойна стая
15.02.2018 г. 430 лв.
07.03.2018 г. 430 лв.
01.05.2018 г. 430 лв.
23.05.2018 г. 430 лв.
05.09.2018 г. 430 лв.
20.09.2018 г. 430 лв.
10.10.2018 г. 430 лв.


Цената включва:
 • Транспорт с лицензиран туристически автобус;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* * в Сараево /периферията/;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 2/3* в района на Дубровник;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 2/3* в района на Будва;
 • Медицинска застраховка;
 • Екскурзоводско обслужване по описаната програма

Цената не включва:
 • Входни такси за музеи и обекти по програмата и извън нея;
 • Разходи за градски транспорт и от личен характер;
 • Входна такса за Дървения град – около 2 евро;
 • Билет за влака „Шарганска осмица” –5 евро (Продължителност 1 час. Беседата е на сръбски език);
 • Курортна туристическа такса от 1,50 евро на вечер (заплаща се на рецепцията на хотела)

Забележка:
 • Цената на пътуването е базирана на група от минимум 36 човека. В случай, че този брой не е набран, най-късно до 14 дни преди началото на екскурзията всички потребители се уведомяват и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената;
 • Входните такси са ориентировъчни и Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на билети на туристическите обекти;
 • Агенцията си запазва правото за промени в последователността на изпълнение на програмата.

Медицински и здравни изисквания:
 • Няма медицински и здравни изисквания свързани с пътуването.

Необходими документи:
 • Паспорт или лична карта с дата на валидност минимум 6 месеца от датата на влизане в страната.
 • Деца под 18 г., пътуващи сами или с единия от родителите: нотариално заверена декларация от двамата родители, че са съгласни детето им да пътува в чужбина, с телефон на нотариуса

Условия за записване:
 • Депозит - 30%; Доплащане - 14 дни преди датата на отпътуване.