Mail
Facebook
Skype

Екскурзии Чехия

Прага и Столиците на Дунава
Продължителност: 6 дни / 5 нощувки Транспорт: Автобус хранене: BB
Маршрут
Пловдив - София - Будапеща - Братислава - Прага - Виена - Белград - София - Пловдив


Дати на отпътуване


Програма
1-ви ден:
Отпътуване в 06:00 ч. от Пловдив - Колелото на ЦЖП Гара и в 09:30ч от София – Централна Автогара Сердика (Трафик Маркет). Транзитно преминаване през Сърбия. Пристигане вечерта в Будапеща - една от най-красивите европейски столици със своята уникална атмосфера и завладяващата панорама от двете страни на Дунава. Настаняване в хотел. Нощувка.

2-ри ден:
Закуска. Туристичска програма в Будапеща: Площада на Героите - един от най-забележителните площади в Будапеща с огромно историческо и политическо значение; Величествената сграда на Парламента - един от символите на Унгарската столица, интериорът на който включва 10 вътрешни двора и близо 700 помещения; Рибарските кули и Катедралата „Св. Матияш”; хълма „Гелерт” с Цитаделата. На обяд - отпътуване за Братислава. Пристигане ранния следобяд. Пешеходна разходка в централната част на Словашката столица. Настаняване в хотел в Братислава или околности. Нощувка.

3-ти ден:
Закуска. Отпътуване за Прага - Градът на 100-те кули. Атмосферата на Прага е неповторима, всичко в този град е декор на историческа пиеса, на приказка и затова хората обичат да се връщат към Прага. Пристигане на обяд. Туристическа програма: Страховския манастир, откъдето се открива панорамна гледка на града; хълма „Храдчани” с Кралския Дворец – днешно седалище на Президента на Чехия; Грандиозната Готическата Катедрала „Св. Вит” в която са се коронясвали кралете на Чехия.; Златната улица; Карловия мост - най-старият каменен мост в Европа; Староместкия площад със забележителния Астрономически часовник. Свободно време. Настаняване в хотел в Прага или околности. Нощувка.

4-ти ден:
Закуска. Отпътуване за Виена, където живее музиката на Моцарт, Бетховен, Шуберт и Йохан Щраус и един от най-изисканите европейски градове. Пристигане на обяд. Автобусна панорамна обиколка на Виена: Рингщрасе - улицата пръстен; Сградата на Парламента със статуята и фонтана на Атина; Имперския дворец Хофбург; Виенската опера - световно известна с представленията си и с филхармоничния си оркестър; Кметството; Мария Терезия Плац с Музея на изкуствата и Природонаучния музей; Градините на Двореца „Белведере”.Свободно време. Възможност за разходка по най-старата виенска улица „Грабен” до Катедралата „Свети Стефан” - втората по големина в Европа. Тук си заслужава да поседнете някъде и да изпиете едно типично виенско кафе, наричано "Меланж” или да опитате торта “Сахер” или ябълков щрудел – лакомства, с които Виена също се слави. Свободно време. Настаняване в хотел във Виена или околностите. Нощувка.

5-ти ден:
Закуска. Свободен полуден във Виена. По желание (срещу допълнително цаплащане)- Екскурзия до Двореца Шонбрун - лятната резиденция на Хабсбургите и нареждащ се сред най-посещаваните забележителности в австрийската столица.На обяд – отпътуване за Белград. Пристигане вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.

6-ти ден:
Закуска. Разглеждане забележителностите на Белград: Националното Събрание (Скупщина); Катедралният Храм „Св. Сава”; Площада на Републиката и Крепостта „Калемегдан”. Свободно време. Ранният следобяд - отпътуване за България. Пристигане в София и Пловдив – късно вечерта.
Цени

Дата Възрастен в двойна стая
12.02.2018 г. 555 лв.
01.03.2018 г. 555 лв.
04.04.2018 г. 555 лв.
01.05.2018 г. 555 лв.
21.05.2018 г. 555 лв.
03.09.2018 г. 555 лв.
24.09.2018 г. 555 лв.
09.10.2018 г. 555 лв.


Цената включва:
 • Транспорт с лицензиран туристически автобус;
 • 5 нощувки със закуски в хотели 2/3*;
 • Туристическа програма в Будапеща, Братислава, Прага, Виена, Белград;
 • Водач от фирмата;
 • Медицинска застраховка

Цената не включва:
 • Входни такси за музеи и обекти, посещавани по желание;
 • Разходи за ползване на обществен транспорт и лични разходи

Забележка:
 • Цената е валидна при 36 плащащи туриста
 • Срок за уведомление при недостиг на туристи - 14 дни преди датата на пътуване
 • Агенцията си запазва правото на промени в реда на изпълнение на програмата

Условия на записване:
 • Депозит – 30% от пакетната цена; Доплащане – 14 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи:
 • Валиден документ за самоличност – лична карта или задграничен паспорт
 • Деца под 18 г., пътуващи сами или с единия от родителите: нотариално заверена декларация от двамата родители, че са съгласни детето им да пътува в чужбина, с телефон на нотариуса