Mail
Facebook
Skype

Екскурзии Норвегия

Лято в Скандинавия 2019: Норвежки фиорди и четири скандинавски столици с круиз и самолет
Продължителност: 8 дни / 7 нощувки Транспорт: Самолет
Маршрут
София - Стокхолм - Хелзинки - Нерьойфиорд/ Фломската железница - Осло - Гьотеборг - Копенхаген - София


Дати на отпътуване
19.06.2019 г., 17.07.2019 г., 07.08.2019 г.


Програма
Северът на Европа - това е среща с родината на троловете, елфите и феите, с Нобел, Амундсен, Григ, Ибсен и... Карлсон, който живее на покрива! Това е вратата към света на Андерсеновите приказки. Планини, гори, водопади, зелени долини и суровото очарование на знаменитите фиорди - маршрутът включва предложение за круиз по непристъпния Нерьойфиорд - тясно и драматично разклонение на гиганта Зьогнефиорд, най-дългия в Норвегия и втори в света след Скорсби в Гренландия. Пътуването с Фломската железница е признато за най-впечатляващото пътешествие с влак в света. Този тур ви дава възможност да го осъществите и да общувате с недокоснатата дива природа на Норвегия.
Ще разгледате Стокхолм, Хелзинки, Осло, Гьотеборг, Копенхаген, ще пътувате с кораб покрай живописните острови на Стокхолмския архипелаг, ще посетите интересни музеи.

1 ден: полет до Стокхолм
Полет за Стокхолм от летище София, Терминал 2 в 17.35 ч. с Раян Ер. В 19.25 ч. местно време пристигане на летище Скавста. Среща с екскурзовода и трансфер до Стокхолм. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден: Стокхолм
Закуска. Обзорна обиколка на Стокхолм с местен екскурзовод на руски език. Изумително красив град, разположен на 14 острова, свързани помежду си с 57 моста, шведската столица с право е гордостта на Скандинавия. На централния остров Stadsholmen се намира Гамла Стан – средновековния Стар град. Разходка в лабиринта от улички, за да почувстваме очарованието на старата архитектура. Главното здание е Кралският дворец, една от най-големите кралски резиденции в Европа, със своите седем етажа и 600 стаи. Настоящият крал е Карл ХVI Густав. С автобуса ще преминем по най-красивата улица - крайбрежната Strandvägen, истински шедьовър от края на 19 век. Посещение на Кметството с местния екскурзовод /заплаща се входна такса/. Това е най - известната сграда на Стокхолм, чиято световна слава се дължи на церемонията по връчването на Нобеловите награди, която от 1902 година се провежда именно тук. Ще запомните този ден с разглеждането на Синята зала, където се провежда приемът след връчването и Златната зала с мозайките от 18 милиона елемента, позлатени с 10 кг злато. Свободно време и качване на кораба за Хелзинки. В 17.00 ч. започва едно невероятно морско пътуване сред 24 000 острова на Стокхолмския архипелаг. Нощувка в каюти.

3 ден: Хелзинки
10.00 ч. пристигане в Хелзинки. Обзорна обиколка на града с местен екскурзовод на руски език – пешеходен тур с впечатляващата сграда на Финския парламент, Сенатския площад, Скалната църква. Свободно време. Привечер обратно отпътуване за Стокхолм с круизния кораб. Нощувка в каюти.

4 ден: Стокхолм, музеите на Юргорден
09.30 ч. пристигане в Стокхолм. Свободно време до 12.30 ч. за посещение на музеите на остров Юргорден по избор и по интереси. Това са музеи, които нямат аналог по целия свят!
Корабът - музей Васа е построен около един от най-обсъжданите морски съдове на всички времена, поради удивителната история на зрелищното си спускане на вода на 10 август 1628 година. Пред очите на многочислената тълпа флагманът, гордост на шведската корона, с две оръдейни палуби и цвета на шведското морско войнство на борда си, изминава по-малко от една миля и потъва! 16 хектара дъбови гори са били изсечени за построяването му, но не напразно – през 1961 година, когато е изваден, се оказва, че дървото е непокътнато. Металните елементи са повредени и ръждясали, но корпусът сияе с цялото си великолепие на богатата украса. След като 333 години смущава от дъното корабите и моряците, плаващи над него, той се превръща в радост и атракция за малки и големи – най - посещаваният музей в Стокхолм!
Скансен - първият в света етнографски музей на открито пресъздава картина на шведския бит от началото на 20 век. Ще видите над 150 домове от различни части на страната, където ще ви посрещнат жени и мъже в национални носии, заети в традициони за районите дейности.
И още - Нордическия музей, ако се интересувате от фолклор, скандинаввска култура и мода, или музея на принц Валдемарсуде, ако се интересувате от скандинавска живопис и скулптура.
Следобед отпътуване за Норвегия. Пристигане вечерта. Нощувка в района на Осло.

5 ден: Нерьойфиорд, Фломската железница
Закуска. Отпътуване за района на Зьогнефиорд.
По желание и срещу допълнително заплащане: двучасов круиз по Нерьойфиорд.Това е най-тясното разклонение на Зьогнефиорд, 17 километра между стръмни скали, зелени планински била, в пълното отсъствие на съвременна техника, която да напомни за човешко присъствие – това е пътуване в царството на фиордите!
По желание и срещу допълнително заплащане - пътуване с Фломската железница.Tова е най - зрелищното пътешествие с влак в света! Железницата минава по най - стръмния склон в света и преодолява 870 м разлика във височината! Кристални реки, каскади от водопади, до които влакът спира за фотопауза, снежните шапки на планинските върхове и изумителната гледка към величествения Аурландсфиорд - това е преживяването на Фломската железница, третата по посещаемост забележителност в Норвегия.
Забележка:
Възможно е участието и в двете допълнителни екскурзии, осъществяват се последователно!
Връщане във Флом и отпътуване за хотела в района на фиордите. Настаняване . Вечеря по желание. Нощувка.

6 ден: Осло
Закуска. Отпътуване за Осло. Обзорна екскурзия на норвежката столица: Кралския дворец, Кметството, парка “Вигеланд” с 212 скулптурни фигури – най-голямата сбирка под открито небе, дело на един човек - талантливия скулптор Густав Вигеланд. Тъга и радост, любов и ненавист, младост и старост, родители и деца – всички емоции, които ни съпровождат в ежедневния живот, са застинали в бронз, гранит и ковано желязо в пет композиционни части, всяка носеща своя философски смисъл. Крайбрежната улица Акер Брюге е многолюдна и пълна с живот. Погледът ни е поразен от съвременното футуристично здание на Новата Опера, открита през 2008 година. Необичайната архитектура на това здание от стъкло и мрамор го превръща в една от най - популярните забележителности на Осло. Недалече се намира и замъкът Акершус /13 - 18 век/, исторически комплекс, в който са погребани норвежките монарси. Свободно време за обяд.
Oтпътуване за района на Гьотеборг. Настаняване в хотел. Вечеря по желание. Нощувка.

7 ден: Гьотеборг
Закуска. Обзорна обиколка на Гьотеборг с местен екскурзовод на руски език. Вторият по големина и значение град в Швеция е разположен на устието на река Йота, при вливането й в Северно море. Ще видим Дворцовия парк, Операта, фонтана „Посейдон” на Йотаплац, Морската кула, Кронхюсет – най-старата сграда в града. Свободно време, в което по желание може да посетите Музея на Волво.. Отпътуване за Хелзингборг /210 км/. Настаняване в хотел. Вечеря по желание. Нощувка в Хелзингборг

8 ден: замъка Кронборг, Копенхаген, полет за София
Закуска. Преминаваме с ферибот в Дания и първата ни спирка е замъкът на Хамлет - Кронборг. Този замък е познат на всеки, чувал някога за Хамлет, защото действието се случва именно тук. Всяка година по традиция той отново се превръща в сцена на драматичните събития, а световно признати театрални трупи и актьори показват своята версия на гениалната творба на Шекспир. Казват, че и до днес в замъка в полунощ се появява духът на бащата на Хамлет. Но дори и без него замъкът е достоен за посещение - неповторим в своята красота и мощ на непристъпна крепост, охраняваща единствения вход в Балтийско море. Ще посетим кралските апартаменти, Рицарската бална зала, подземията със статуята на Холгер Датски. Хората вярват, че ако някога Дания изпадне в беда, той ще се събуди от вековния сън, за да я защити и спаси от враговете
Следва обиколка на Копенхаген с местен екскурзовод на български език: започва със зданието на Кметството, уникален образец на оригинално архитектурно решение със съчетанието на различни художествени стилове. Фотопауза и продължаваме с двореца Кристиансборг, Борсата, Старото и новото пристанище, двореца Амалиенборг, Фотопауза при “Малката русалка” от приказките на Андерсен. Свободно време.Трансфер до летището. Полет за София с Уиз Ер в 19.10 ч. Пристигане в 22.45 ч.
Цени
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 07.12.2018 - ДВОЙНА/ТРОЙНА СТАЯ И ВЪТРЕШНА КАЮТА ЗА ДВАМА/ ТРИМА
Дата Възрастен в двойна стая Възрастен на допълнително легло Дете (2-11.99) на допълнително легло
19.06.2019 г. 1746 лв. 1715 лв. 1675 лв.
17.07.2019 г. 1746 лв. 1715 лв. 1675 лв.
07.08.2019 г. 1746 лв. 1715 лв. 1675 лв.

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 07.12.2018 - ДВОЙНА СТАЯ И ВЪТРЕШНА КАЮТА ЗА ЧЕТИРИМА
Дата Възрастен в двойна стая
19.06.2019 г. 1685 лв.
17.07.2019 г. 1685 лв.
07.08.2019 г. 1685 лв.

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 07.12.2018 - ЕДИНИЧНА СТАЯ И ВЪТРЕШНА КАЮТА
Дата Единична стая
19.06.2019 г. 2335 лв.
17.07.2019 г. 2335 лв.
07.08.2019 г. 2335 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетни билети София - Стокхолм с Раян Ер и Копенхаген - София с Уиз Ер: директни полети
 • Летищни такси
 • Багаж: включен 1 брой малък ръчен салонен багаж с размери 40/20/25 см и 1 брой чекиран куфар/чанта до 10 кг с размери 55/40/20: 1 малка чанта носите на борда и 1 чанта/куфар до 10 кг оставяте на гишето за регистрация, преди проверката на сигурността
 • Трансфери летище - хотел – летище
 • Транспорт с автобус на местна лицензирана транспортна агенция по горепосочения маршрут
 • Екскурзовод на български език по време на цялото пътуване
 • Автобусни и пешеходни обиколки на Стокхолм, Хелзинки, Осло, Гьотеборг и Копенхаген
 • Местни екскурзоводи за Стокхолм, Хелзинки и Копенхаген
 • 7 нощувки, както следва:
  • 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Стокхолм
  • 2 нощувки във вътрешни каюти на кораба от Стокхолм до Хелзинки
  • 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Осло
  • 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Зогнефиорд
  • 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Гьотеборг
  • 1 нощувка със закуска в хотел *** в Хелзингборг
 • Всички пътни и пристанищни такси

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Бакшиш за обслужващите шофьори: 15 евро = 30 лева на човек - еднократно /задължителни, заплащат предварително от България, начисляват се към пак. цена/
 • Медицинска застраховка за периода на екскурзията на ЗК „Уника” с покритие 10 000 евро за лица до 65 г.: 16 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 • Медицинска застраховка за периода на екскурзията на ЗК „Уника” с покритие 5 000 евро за лица 65 г. – 70 г.: 24 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 • Медицинска застраховка за периода на екскурзията на ЗК „Уника” с покритие 4 000 евро за лица над 70 г.: 32 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 • Фериботен круиз по Зогнефиорд: възрастен - 55 Е = 110 лв, дете до 14 г. - 27 евро = 54 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България - предварителна резервация/
 • Фломската железница: възрастен - 68 Е = 136 лв, дете до 14 г. - 34 Е = 68 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България – предварителната резервация се потвърждава при свободни наличности, до изчерпване на наличностите/
 • Вход за Кметството в Стокхолм: 105 шведски крони = 23 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 • Пакет 4 вечери в ресторантите на хотелите: в района на Гьотеборг, Зогнефиорд, Хелзингборг, в района на Осло и 2 закуски на кораба от Стокхолм до Хелзинки = 232 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 • Доплащане за настаняване в каюта с прозорец за двете нощувки на кораб: 60 лв на човек при настаняване в двойна каюта /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България – предварителната резервация се потвърждава при свободни наличности/
 • Вход в Кронборг: 130 датски крони /по желание, заплаща се на място/
 • Вход в Скансен: 180 шведски крони /по желание, заплаща се на място/
 • Вход в музея Васа: 130 шведски крони /по желание, заплаща се на място/
 • Застраховка “Отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсможарни обстоятелства.

 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 35.
 • Депозит 50 %.

Хотели по програмата
 
1685 лв.
Хотел в района на Стокхолм
Стокхолм, Швеция