Mail
Facebook
Skype

Екскурзии Русия

Великден в Москва - ТОП ОФЕРТА
Продължителност: 6 дни / 5 нощувки Транспорт: Самолет хранене: BB
Маршрут
София - Москва - София


Дати на отпътуване


Програма
1-ви ден (06.04.2018г):
Излитане от летище София с директен полет на България Ер за Москва в 15:20ч. Кацане на летище Шереметиево в 18:10ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

2-ри ден (07.04.2018г):
Закуска.
Автобусна обзорна екскурзия на Москва:
Панорама Кремъл, Новодевическия манастир, „Воробыевы горы”, МГУ, Поклонная гора, Триумфалната арка, Кутузовския проспект, Моста Багратион, Деловия център „Москва Сити”, Новия Арбат и др.
Екскурзия в главния православен храм на Москва – Христа Спасителя.
Свободно време. Нощувка.

3-ти ден (08.04.2018г):
Закуска. На самия Великден Вие ще имате уникалната възможност да посетите едно от най-светите места в Русия – Св.Троицко-Сергиевата Лавра.
Автобусна екскурзия до Сергиев Посад.
Обзорна екскурзия на територията на Св. Троицко-Сергиева лавра с посещение на Троицкия и Успенския храм и Трапезната палата с църквата на Св.Сергий (Трапезния храм). Град Сергиев Посад се намира на 70 километра от Москва. В него се намира eдна от най-големите забележителности на Русия – Св.Троицко-Сергиевата лавра, наричана още сърцето на православна Русия и считана за един от най-почитаните храмове на Русия. Уникалния архитектурен ансамбъл е създаван в продължение на векове. Днес той е най-големият действащ мъжки манастир в страната. Дантелена камабанария на манастира е една от най-високите камбанарии в Русия, а камбаната в нея тежи 72 тона и е най-мощната действаща камбана в света. На този ден ние ще имаме късмета да чуем чудната, празнична, ликуваща песен на Цар-Камбана (Царь-колокола). По време на честването на Великден е разрешено изкачването до кулата на камбанарията.
Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

4-ти ден (09.04.2018г):
Закуска. Пешеходен ден!
Екскурзия по Червения площад, Александровската градина и Манежния площад:
Мавзолеят на Ленин, Църквата Василий Блажений, ГУМ, Казанската църква, Сградата на Историческия музей, Паметника на Жуков, Старата сграда на МГУ, ТЦ „Охотный ряд”, Могилата на Неизвестния войник, Паметника на Александър1 и др. (обектите се разглежда отвън).
Екскурзия на територията на Московския Кремъл с посещение на Успенската и Архангелската катедрала.
Московският Кремъл е визитната картичка, не само на Москва, но и на цяла Русия! Красотата и величието му са въплътени в неговия архитектурно-художествен ансамбъл! Впечатлява с неповторимия природен ландшафт, църквите и дворците на неговата територия! Тук са се венчавали Великите руски Князе и Царе! От тук са се издавали и се издават най-важните укази на страната! Тук е работната Резиденция на Президента на Русия! Тук ще научите за историята на Кремъл от неговото създаване до наши дни!
 • Свободно време. Възможност да се включите във Великденските фестивали. Светлото Христово Възкресение в столицата на Русия не се празнува шумно и с голям размах, а с радост и трепет. В центъра на Москва в този ден се провеждат специални музикални мероприятия – Великденски фестивали. Гостите чакат увлекателната музикална програма, забавните състезания и базарите, където могат да се купят сувенири за спомен или да се похапне вкусно. По време на Великденските празници по улиците на Москва (от Тверская до Стария Арбат) се провеждат различни изложби, разказващи за честването на Великденските традиции по цял свят.
Възможност за допълнителни екскурзии по желание:
 • Екскурзия в Оръжейната Палата на Кремъл – световноизвестния музей-съкровищница.
 • Третяковската галерия - Съкровищницата на руската живопис: от иконописите от 13-ти век до творбите на руските художници от 18-ти до 20-ти век.
Нощувка.

5-ти ден (10.04.2018г):
Ексклузивна автобусна екскурзия „По най-светите места на Москва”
Ще Ви е интересно да научите повече история за най-светлия празник за православните християни – Великден, библейски легенди и църковни традиции, какви са специфичните обичаи и как се посреща днес. В хода на екскурзията Вие ще имате възможността да се докоснете и поклоните пред чудотворни икони и Свети мощи в едни от най-значимите храмове и църкви в Москва. Сред тях са Икона на Божията майка Казанска; Частица от пояса на Пресвета Богородица; Икона с частица от мощите на Св.Спиридон Тримифунтский; Чудотворната икона на Св. мъченик Йоан Войн и др. Екскурзията ще завърши с преклонение пред мощите на Св.Матрона Московская в Покровския манастир.
Забележка: Великден е един от най-почитаните празници в православна Русия, ето защо трябва да бъдете подготвени за голямо стълпотворение от хора в някои от храмовете.
Свободно време. Нощувка.

6-ти ден (11.04.2018г):
Закуска. Свободно време.
Възможност за допълнителна екскурзия по желание:
 • Музей Космонавтики - Един от най-големите научно-технически музеи в света. Тук може да видите образци на ракетно-космически техники, лични вещи на космонавти и конструктори, архивни документи, истински космически кораби и др.
Следобед трансфер до летището. В 19:05ч полет за България. В 22:00ч кацане на летище София.Цени

Дата Възрастен в двойна стая
06.04.2018 г. 1399 лв.


Цената включва:
 • Самолетни билети София-Москва-София с включени летищни такси (03.01.2018г);
 • 5 нощувки и 5 закуски в хотел 3/4* в Москва;
 • Трансфери: летище-хотел-летище в Москва;
 • Автобусна обзорна обиколка на Москва;
 • Екскурзия по Червения площад, Александровската градина и Манежния площад;
 • Екскурзия на територията на Московския Кремъл с посещение на Успенската и Архангелската катедрала;
 • Автобусна екскурзия до Сергиев Посад;
 • Обзорна екскурзия на територията на Св. Троицко-Сергиева лавра с посещение на Троицкия и Успенския храм и Трапезната палата с църквата на Св.Сергий (Трапезния храм);
 • Автобусна екскурзия „По най-светите места на Москва”;
 • Екскурзоводско обслужване на български език;
 • Водач от България

Цената не включва:
 • Туристическа руска виза - 120 лв., със срок за издаване 10 работни дни (с включена такса визов център);
 • Медицинска застраховка;
 • Допълнителни екскурзии по желание;
 • Разходи за градски транспорт и от личен характер

Забележка:
 • Цената на пътуването е базирана на група от минимум 20 човека. В случай, че този брой не е набран, най-късно до 20 дни преди началото на екскурзията всички потребители се уведомяват и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената;
 • Цената на летищните такси подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет;
 • Възможно е да има промяна в часовете на полетите. Авиокомпанията си запазва правото на съответните промени;
 • Агенцията не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен или закъснял багаж;
 • Агенцията си запазва правото да променя последователността на екскурзиите по програмата

 • Необходими документи:
 • При записване за екскурзията е необходимо да се представи ксерокопие на задграничен паспорт, със срок на валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България
 • Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител;

Условия на записване:
 • Депозит – 800лв; Доплащане – 20 дни преди датата на отпътуване.