Новогодишни празници

Нова година в Израел и Йордания
Продължителност: 8 дни / 7 нощувки Транспорт: Самолет
Маршрут
София – Тел Авив – Нетания – Кесария – Хайфа – Назарет – Капернаум – Тиберия – Аман – Мадаба – Петра – Акаба – Вади Рум (джип сафари) - Акаба – границата с Араба - плаж Ейн Бокек - Каср ал Яхуд – Йерихон – Витлеем – Йерусалим – Лод – Тел Авив – Яфо – Бен Гурион – София


Дати на отпътуване


Програма
1-ви ден 28.12.2023: София – Тел Авив – Нетания
Заминаване от летище София в 15:30ч. Пристигане на летище Бен Гурион около 17:55ч. (полет с България Ер). Отпътуване за Нетаня. Вечеря и нощувка в Нетаня.

2-ри ден 29.12.2023: Кесария - Хайфа - Назарет - Капернаум
Закуска. Отпътуване към Кесария, столица на Юдея по времето на римляните: разглеждане на акведукта. Посещение на третия по големина град в Израел – Хайфа: уникалният храм на бахаите и цветните градини около него. Туристическа програма в столицата на кръстоносците от времената на кръстоносните походи – Акра: пешеходна разходка в стария град и пристанището. Посещение на град Назарет – разглеждане на църквата ”Св. Благовещение”, построена на мястото, където Архангел Гавраил се явил пред Дева Мария, за да ѝ съобщи, че ще роди Иисус. Отпътуване за Кана Галилейска – мястото на първото чудо на Иисус, когато превръща водата във вино. Вечеря и нощувка в района на Галилея.

3-ти ден 30.12.2023: Тиберия – Аман – Мадаба – Петра
Закуска. Отпътуване за Йордания. Преминаване от Израел към Йордания през граничен пункт Шейх Хюсеин. Пристигане в Аман – кратка панорамна обиколка на столицата на Хашемитското кралство. Отпътуване за Мадаба – градът е известен с многото християнски църкви. Посещение на православната църква Св. Георги, известна с уникалната си подова мозайка, представяща подробна цветна карта на Светите земи от византийската епоха. Днес в Мадаба има институт по мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този занаят. Отпътуване за Петра. Вечеря и нощувка в Петра.

4-ти ден 31.12.2023: Петра - Акаба
Закуска. Отпътуване за „Изгубения град” Петра – едно от новите Седем чудеса на света. Върви се около час пеша из извиващ се сред планината каньон, в който се намират останките от старинния град. Градът е разположен в естествено укрепената планинска долина Вади Муса. Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Свещеното Писание за място, наречено Села („скалиста местност“ на еврейски), почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясна клисура, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати: Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. По време на обиколката ще се докоснете до историята и археологическите находки в този необикновен комплекс от храмове, жилища и гробници, изсечени в разноцветните скали на каньона преди повече от 2000 години. Заминаване за Акаба. Настаняване в хотел 5* за 2 нощувки. НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ в хотела (включена в цената). Нощувка.

5-ти ден 01.01.2024: Акаба – Вади Рум (джип сафари) – Акаба
Закуска. Заминаване за пустинята Вади Рум – известна още като Лунната долина. “Огромен, ехтящ и божествен...” – така е описал цветния каньон през който се минава Лорънс Арабски. Голяма част от филма на Дейвид Лийн “Лорънс Арабски” е сниман там и всъщност самият Лорънс в действителност се е подвизавал по тези места по време на Арабското въстание. Това място предствя една уникална природна забележителност, недокосната от човека и намираща се насред пустинята. Огромни планини от пясъчник и гранит излизат отвесни от широки червеникави пясъчни долини до височини от 1700 метра и повече. Вади Рум е бил обитаван от много човешки култури от праисторически времена, като много от тях - включително набатейците - оставят своя отпечатък под формата на петроглифи, надписи и храмове. Бедуинските племена все още живеят сред планините и техните големи шатри от козя козина са специална особеност на пейзажа. Настаняване в бедуинско селище в местността Вади Рум – домакините ще Ви посрещнат в пъстри модерни шатри и ще Ви нагостят с вкусен чай с мента и кафе с кардамон.
Следва двучасово сафари с джипове (включено в цената) - по време на което ще имате възможност да се насладите на движещите се пясъци, изворите на Лорънс Арабски, както и на чудните форми на скалите в региона. Следва екскурзия до красивия каньон Makharas и скалата Seven Pillars of Wisdom, където ще имате възможност да се насладите на невероятни гледки към скалните образования. Завръщане в курорта Акаба на Червено море. Градът е известен в цял свят с прекрасните възможности за гмуркане. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря и нощувка в Акаба.

6-ти ден 02.01.2024: Акаба – границата с Араба – плаж Ейн Бокек – Каср ал Яхуд – Йерихон – Витлеем
Закуска. Отпътуване за Израел. Преминаване през граничен пункт Арава. Заминаване към Мъртво море и курорта Ейн Бокек – най-ниското място в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно време за плуване в най-соленото море. Посещение на Каср ал Яхуд – мястото на кръщението на Исус Христос на река Йордан. Посещение на Йерихон – града с най-ниското ниво под морското равнище и едно от най-старите селища в света. Изглед към Манастира на изкушението – намира се в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дни и четиридесет нощи. Отпътуване към Витлеем. Вечеря и нощувка.

7-ми ден 03.01.2024: Витлеем – Йерусалим
Закуска. Туристическа програма в Йерусалим – съгласно конституцията на държавата Израел, нейна единна и неделима столица. Панорамна гледка от Маслиновия хълм към столицата Йерусалим – разположен е в южната част на плато, част от Юдейските планини, и включва Елеонския хълм на изток и хълма Скопий на североизток от центъра на града. Пешеходна обиколка на Стария град: Гетсиманската градина – традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес за това събитие напомнят една базилика, посветена на страданията Христови и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години; Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) – това e улицата в древния Йерусалим, по която е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието (Голгота); храмовият комплекс Божи гроб – най-святото място за Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос; Стената на плача – единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Това название идва от това, че евреите често отивали там, за да тъжат за гибелта на храма; Хълмът Сион (Давидовият град) – гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Заминаване за Витлеем. Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ – най- голямата забележителност на града. Във Витлеем е роден и Давид – вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „градът на Давид“. Според библейско пророчество Месията трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Вечеря и нощувка във Витлеем.

8-ми ден 04.01.2024: Витлеем - Лод - Тел Авив - Яфа - Бен Гурион - София
Закуска. Посещение на църквата с гроба на свети Георги в Лод (древният град Лида Палестинска). Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение, предлагащо неоценима гледка към брега на Тел Авив с неговите плажове: посещение на района на старото пристанище с чудесни ресторанти, в които се предлагат морски ястия, малки кафенета и пекарни, скрити в тесните павирани улички. Трансфер до летище Бен Гурион. Полет за София в 18:40ч. Кацане на летище София в 21:25ч.
Цени
Цената включва:
 • Самолетен билет София – Тел Авив – София с редовен полет на България Ер с включен багаж: ръчен 8 кг., чекиран 20 кг.;
 • Летищни такси;
 • Гранични такси;
 • Всички трансфери по програмата;
 • 7 нощувки със закуски и вечери (една от които Новогодишна Гала Вечеря), както следва:
 • 1 в Нетаня (King Solomon Hotel или подобен);
 • 1 в района на Галилея (Mary’s Well Nazareth By Dan Hotels или подобен);
 • 2 в Акаба (Oryx Hotel 5* или подобен);
 • 1 в Петра (LA MAISON хотел или подобен);
 • 2 във Витлеем (Star Bethlehem или подобен);
 • Екскурзоводско обслужване на български език в Израел и на български/руски език в Йордания;
 • Луксозен автобус с безплатен WI-FI;
 • Саунд система със слушалки по време на туровете;
 • Сертификат за хаджийство;
 • Екскурзия до Петра;
 • Водач на групата от България;
 • Входни такси на посещаваните обекти;
 • Медицинска застраховка с поктиритие 10 000 евро, ЗД „ЕВРОИНС“;

Цената не включва:
 • Такса обслужване за шофьорите и за местните ескурзоводи (заплащат се на място) – общо 40$ на човек за целия престой;
 • Разходи от личен характер;
 • Обяд на Галилейско езеро – 35 долара;
 • Разходка с лодка по Галилейското езеро – 25 долара;
 • Разходка на нощен Йерусалим – 35 долара;
 • Допълнителни мероприятия, предлагани от местните екскурзоводи на място;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" – информация за нея в офисите ни;
 • Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години – 16 лв.;
 • Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години – 32 лв. (туристи над 74 г. се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация).

Забележка:
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 25 човека;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи – 20 дни преди реализирането на екскурзията;

Условия за записване:
 • Копие от международен паспорт;
 • Депозит на човек - 400 лв.;
 • Доплащане – 1 месец преди датата на заминаване;

Необходими документи:
 • Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане;
 • За деца до 18г., пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
 • Няма визови изисквания при пътуване в Израел и Йордания;

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
 • Ден след на подписване на договора до 61 дни преди датата на тръгване потребителят дължи такса прекратяване в размер на 50 лв;
 • Между 60-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа депозита;
 • Между 29-ия и 15-ия ден преди датата на заминаване се удържа 50%;
 • Между 14-ия и 09-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
 • При по-малко от 09 дни, включително и неявяване на полета, се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Допълнителна информация:
 • Посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването;
 • Цената на екскурзията до Израел е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.85 лв.
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Георграфски свят ООД предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офисите на фирмата.
 • Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗД „Евроинс АД”.
 • Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004230/20.12.2022 на "ЗД ЕВРОИНС", гр. София, бул. "Христофор Колумб" 43

Хотели по програмата
 
2895 лв.
King Solomon или подобен
Тел Авив, Израел
Дестинация
Тел Авив, Израел
Транспорт
Самолет
Продължителност
8 дни / 7 нощувки
Маршрут
София – Тел Авив – Нетания – Кесария – Хайфа – Назарет – Капернаум – Тиберия – Аман – Мадаба – Петра – Акаба – Вади Рум (джип сафари) - Акаба – границата с Араба - плаж Ейн Бокек - Каср ал Яхуд – Йерихон – Витлеем – Йерусалим – Лод – Тел Авив – Яфо – Бен Гурион – София
Дати на отпътуване
Код на оферта
43411
Запитване
Цени от
2895лв.
Програма
1-ви ден 28.12.2023: София – Тел Авив – Нетания
Заминаване от летище София в 15:30ч. Пристигане на летище Бен Гурион около 17:55ч. (полет с България Ер). Отпътуване за Нетаня. Вечеря и нощувка в Нетаня.

2-ри ден 29.12.2023: Кесария - Хайфа - Назарет - Капернаум
Закуска. Отпътуване към Кесария, столица на Юдея по времето на римляните: разглеждане на акведукта. Посещение на третия по големина град в Израел – Хайфа: уникалният храм на бахаите и цветните градини около него. Туристическа програма в столицата на кръстоносците от времената на кръстоносните походи – Акра: пешеходна разходка в стария град и пристанището. Посещение на град Назарет – разглеждане на църквата ”Св. Благовещение”, построена на мястото, където Архангел Гавраил се явил пред Дева Мария, за да ѝ съобщи, че ще роди Иисус. Отпътуване за Кана Галилейска – мястото на първото чудо на Иисус, когато превръща водата във вино. Вечеря и нощувка в района на Галилея.

3-ти ден 30.12.2023: Тиберия – Аман – Мадаба – Петра
Закуска. Отпътуване за Йордания. Преминаване от Израел към Йордания през граничен пункт Шейх Хюсеин. Пристигане в Аман – кратка панорамна обиколка на столицата на Хашемитското кралство. Отпътуване за Мадаба – градът е известен с многото християнски църкви. Посещение на православната църква Св. Георги, известна с уникалната си подова мозайка, представяща подробна цветна карта на Светите земи от византийската епоха. Днес в Мадаба има институт по мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този занаят. Отпътуване за Петра. Вечеря и нощувка в Петра.

4-ти ден 31.12.2023: Петра - Акаба
Закуска. Отпътуване за „Изгубения град” Петра – едно от новите Седем чудеса на света. Върви се около час пеша из извиващ се сред планината каньон, в който се намират останките от старинния град. Градът е разположен в естествено укрепената планинска долина Вади Муса. Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Свещеното Писание за място, наречено Села („скалиста местност“ на еврейски), почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясна клисура, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати: Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. По време на обиколката ще се докоснете до историята и археологическите находки в този необикновен комплекс от храмове, жилища и гробници, изсечени в разноцветните скали на каньона преди повече от 2000 години. Заминаване за Акаба. Настаняване в хотел 5* за 2 нощувки. НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ в хотела (включена в цената). Нощувка.

5-ти ден 01.01.2024: Акаба – Вади Рум (джип сафари) – Акаба
Закуска. Заминаване за пустинята Вади Рум – известна още като Лунната долина. “Огромен, ехтящ и божествен...” – така е описал цветния каньон през който се минава Лорънс Арабски. Голяма част от филма на Дейвид Лийн “Лорънс Арабски” е сниман там и всъщност самият Лорънс в действителност се е подвизавал по тези места по време на Арабското въстание. Това място предствя една уникална природна забележителност, недокосната от човека и намираща се насред пустинята. Огромни планини от пясъчник и гранит излизат отвесни от широки червеникави пясъчни долини до височини от 1700 метра и повече. Вади Рум е бил обитаван от много човешки култури от праисторически времена, като много от тях - включително набатейците - оставят своя отпечатък под формата на петроглифи, надписи и храмове. Бедуинските племена все още живеят сред планините и техните големи шатри от козя козина са специална особеност на пейзажа. Настаняване в бедуинско селище в местността Вади Рум – домакините ще Ви посрещнат в пъстри модерни шатри и ще Ви нагостят с вкусен чай с мента и кафе с кардамон.
Следва двучасово сафари с джипове (включено в цената) - по време на което ще имате възможност да се насладите на движещите се пясъци, изворите на Лорънс Арабски, както и на чудните форми на скалите в региона. Следва екскурзия до красивия каньон Makharas и скалата Seven Pillars of Wisdom, където ще имате възможност да се насладите на невероятни гледки към скалните образования. Завръщане в курорта Акаба на Червено море. Градът е известен в цял свят с прекрасните възможности за гмуркане. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря и нощувка в Акаба.

6-ти ден 02.01.2024: Акаба – границата с Араба – плаж Ейн Бокек – Каср ал Яхуд – Йерихон – Витлеем
Закуска. Отпътуване за Израел. Преминаване през граничен пункт Арава. Заминаване към Мъртво море и курорта Ейн Бокек – най-ниското място в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно време за плуване в най-соленото море. Посещение на Каср ал Яхуд – мястото на кръщението на Исус Христос на река Йордан. Посещение на Йерихон – града с най-ниското ниво под морското равнище и едно от най-старите селища в света. Изглед към Манастира на изкушението – намира се в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дни и четиридесет нощи. Отпътуване към Витлеем. Вечеря и нощувка.

7-ми ден 03.01.2024: Витлеем – Йерусалим
Закуска. Туристическа програма в Йерусалим – съгласно конституцията на държавата Израел, нейна единна и неделима столица. Панорамна гледка от Маслиновия хълм към столицата Йерусалим – разположен е в южната част на плато, част от Юдейските планини, и включва Елеонския хълм на изток и хълма Скопий на североизток от центъра на града. Пешеходна обиколка на Стария град: Гетсиманската градина – традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес за това събитие напомнят една базилика, посветена на страданията Христови и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години; Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) – това e улицата в древния Йерусалим, по която е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието (Голгота); храмовият комплекс Божи гроб – най-святото място за Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос; Стената на плача – единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Това название идва от това, че евреите често отивали там, за да тъжат за гибелта на храма; Хълмът Сион (Давидовият град) – гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Заминаване за Витлеем. Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ – най- голямата забележителност на града. Във Витлеем е роден и Давид – вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „градът на Давид“. Според библейско пророчество Месията трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Вечеря и нощувка във Витлеем.

8-ми ден 04.01.2024: Витлеем - Лод - Тел Авив - Яфа - Бен Гурион - София
Закуска. Посещение на църквата с гроба на свети Георги в Лод (древният град Лида Палестинска). Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение, предлагащо неоценима гледка към брега на Тел Авив с неговите плажове: посещение на района на старото пристанище с чудесни ресторанти, в които се предлагат морски ястия, малки кафенета и пекарни, скрити в тесните павирани улички. Трансфер до летище Бен Гурион. Полет за София в 18:40ч. Кацане на летище София в 21:25ч.
Допълнителна информация
Цената включва:
 • Самолетен билет София – Тел Авив – София с редовен полет на България Ер с включен багаж: ръчен 8 кг., чекиран 20 кг.;
 • Летищни такси;
 • Гранични такси;
 • Всички трансфери по програмата;
 • 7 нощувки със закуски и вечери (една от които Новогодишна Гала Вечеря), както следва:
 • 1 в Нетаня (King Solomon Hotel или подобен);
 • 1 в района на Галилея (Mary’s Well Nazareth By Dan Hotels или подобен);
 • 2 в Акаба (Oryx Hotel 5* или подобен);
 • 1 в Петра (LA MAISON хотел или подобен);
 • 2 във Витлеем (Star Bethlehem или подобен);
 • Екскурзоводско обслужване на български език в Израел и на български/руски език в Йордания;
 • Луксозен автобус с безплатен WI-FI;
 • Саунд система със слушалки по време на туровете;
 • Сертификат за хаджийство;
 • Екскурзия до Петра;
 • Водач на групата от България;
 • Входни такси на посещаваните обекти;
 • Медицинска застраховка с поктиритие 10 000 евро, ЗД „ЕВРОИНС“;

Цената не включва:
 • Такса обслужване за шофьорите и за местните ескурзоводи (заплащат се на място) – общо 40$ на човек за целия престой;
 • Разходи от личен характер;
 • Обяд на Галилейско езеро – 35 долара;
 • Разходка с лодка по Галилейското езеро – 25 долара;
 • Разходка на нощен Йерусалим – 35 долара;
 • Допълнителни мероприятия, предлагани от местните екскурзоводи на място;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" – информация за нея в офисите ни;
 • Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години – 16 лв.;
 • Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години – 32 лв. (туристи над 74 г. се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация).

Забележка:
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 25 човека;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи – 20 дни преди реализирането на екскурзията;

Условия за записване:
 • Копие от международен паспорт;
 • Депозит на човек - 400 лв.;
 • Доплащане – 1 месец преди датата на заминаване;

Необходими документи:
 • Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане;
 • За деца до 18г., пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
 • Няма визови изисквания при пътуване в Израел и Йордания;

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
 • Ден след на подписване на договора до 61 дни преди датата на тръгване потребителят дължи такса прекратяване в размер на 50 лв;
 • Между 60-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа депозита;
 • Между 29-ия и 15-ия ден преди датата на заминаване се удържа 50%;
 • Между 14-ия и 09-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
 • При по-малко от 09 дни, включително и неявяване на полета, се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Допълнителна информация:
 • Посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването;
 • Цената на екскурзията до Израел е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.85 лв.
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Георграфски свят ООД предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офисите на фирмата.
 • Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗД „Евроинс АД”.
 • Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004230/20.12.2022 на "ЗД ЕВРОИНС", гр. София, бул. "Христофор Колумб" 43
Хотели по програмата
Тел Авив, Израел
Цени от
2895 лв.

Нова година в Израел и Йордания

Нова година в Израел и Йордания
Продължителност: 8 дни / 7 нощувки Транспорт: Самолет
Маршрут
София – Тел Авив – Нетания – Кесария – Хайфа – Назарет – Капернаум – Тиберия – Аман – Мадаба – Петра – Акаба – Вади Рум (джип сафари) - Акаба – границата с Араба - плаж Ейн Бокек - Каср ал Яхуд – Йерихон – Витлеем – Йерусалим – Лод – Тел Авив – Яфо – Бен Гурион – София


Дати на отпътуване


Програма
1-ви ден 28.12.2023: София – Тел Авив – Нетания
Заминаване от летище София в 15:30ч. Пристигане на летище Бен Гурион около 17:55ч. (полет с България Ер). Отпътуване за Нетаня. Вечеря и нощувка в Нетаня.

2-ри ден 29.12.2023: Кесария - Хайфа - Назарет - Капернаум
Закуска. Отпътуване към Кесария, столица на Юдея по времето на римляните: разглеждане на акведукта. Посещение на третия по големина град в Израел – Хайфа: уникалният храм на бахаите и цветните градини около него. Туристическа програма в столицата на кръстоносците от времената на кръстоносните походи – Акра: пешеходна разходка в стария град и пристанището. Посещение на град Назарет – разглеждане на църквата ”Св. Благовещение”, построена на мястото, където Архангел Гавраил се явил пред Дева Мария, за да ѝ съобщи, че ще роди Иисус. Отпътуване за Кана Галилейска – мястото на първото чудо на Иисус, когато превръща водата във вино. Вечеря и нощувка в района на Галилея.

3-ти ден 30.12.2023: Тиберия – Аман – Мадаба – Петра
Закуска. Отпътуване за Йордания. Преминаване от Израел към Йордания през граничен пункт Шейх Хюсеин. Пристигане в Аман – кратка панорамна обиколка на столицата на Хашемитското кралство. Отпътуване за Мадаба – градът е известен с многото християнски църкви. Посещение на православната църква Св. Георги, известна с уникалната си подова мозайка, представяща подробна цветна карта на Светите земи от византийската епоха. Днес в Мадаба има институт по мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този занаят. Отпътуване за Петра. Вечеря и нощувка в Петра.

4-ти ден 31.12.2023: Петра - Акаба
Закуска. Отпътуване за „Изгубения град” Петра – едно от новите Седем чудеса на света. Върви се около час пеша из извиващ се сред планината каньон, в който се намират останките от старинния град. Градът е разположен в естествено укрепената планинска долина Вади Муса. Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Свещеното Писание за място, наречено Села („скалиста местност“ на еврейски), почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясна клисура, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати: Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. По време на обиколката ще се докоснете до историята и археологическите находки в този необикновен комплекс от храмове, жилища и гробници, изсечени в разноцветните скали на каньона преди повече от 2000 години. Заминаване за Акаба. Настаняване в хотел 5* за 2 нощувки. НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ в хотела (включена в цената). Нощувка.

5-ти ден 01.01.2024: Акаба – Вади Рум (джип сафари) – Акаба
Закуска. Заминаване за пустинята Вади Рум – известна още като Лунната долина. “Огромен, ехтящ и божествен...” – така е описал цветния каньон през който се минава Лорънс Арабски. Голяма част от филма на Дейвид Лийн “Лорънс Арабски” е сниман там и всъщност самият Лорънс в действителност се е подвизавал по тези места по време на Арабското въстание. Това място предствя една уникална природна забележителност, недокосната от човека и намираща се насред пустинята. Огромни планини от пясъчник и гранит излизат отвесни от широки червеникави пясъчни долини до височини от 1700 метра и повече. Вади Рум е бил обитаван от много човешки култури от праисторически времена, като много от тях - включително набатейците - оставят своя отпечатък под формата на петроглифи, надписи и храмове. Бедуинските племена все още живеят сред планините и техните големи шатри от козя козина са специална особеност на пейзажа. Настаняване в бедуинско селище в местността Вади Рум – домакините ще Ви посрещнат в пъстри модерни шатри и ще Ви нагостят с вкусен чай с мента и кафе с кардамон.
Следва двучасово сафари с джипове (включено в цената) - по време на което ще имате възможност да се насладите на движещите се пясъци, изворите на Лорънс Арабски, както и на чудните форми на скалите в региона. Следва екскурзия до красивия каньон Makharas и скалата Seven Pillars of Wisdom, където ще имате възможност да се насладите на невероятни гледки към скалните образования. Завръщане в курорта Акаба на Червено море. Градът е известен в цял свят с прекрасните възможности за гмуркане. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря и нощувка в Акаба.

6-ти ден 02.01.2024: Акаба – границата с Араба – плаж Ейн Бокек – Каср ал Яхуд – Йерихон – Витлеем
Закуска. Отпътуване за Израел. Преминаване през граничен пункт Арава. Заминаване към Мъртво море и курорта Ейн Бокек – най-ниското място в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно време за плуване в най-соленото море. Посещение на Каср ал Яхуд – мястото на кръщението на Исус Христос на река Йордан. Посещение на Йерихон – града с най-ниското ниво под морското равнище и едно от най-старите селища в света. Изглед към Манастира на изкушението – намира се в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дни и четиридесет нощи. Отпътуване към Витлеем. Вечеря и нощувка.

7-ми ден 03.01.2024: Витлеем – Йерусалим
Закуска. Туристическа програма в Йерусалим – съгласно конституцията на държавата Израел, нейна единна и неделима столица. Панорамна гледка от Маслиновия хълм към столицата Йерусалим – разположен е в южната част на плато, част от Юдейските планини, и включва Елеонския хълм на изток и хълма Скопий на североизток от центъра на града. Пешеходна обиколка на Стария град: Гетсиманската градина – традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес за това събитие напомнят една базилика, посветена на страданията Христови и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години; Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) – това e улицата в древния Йерусалим, по която е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието (Голгота); храмовият комплекс Божи гроб – най-святото място за Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос; Стената на плача – единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Това название идва от това, че евреите често отивали там, за да тъжат за гибелта на храма; Хълмът Сион (Давидовият град) – гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Заминаване за Витлеем. Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ – най- голямата забележителност на града. Във Витлеем е роден и Давид – вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „градът на Давид“. Според библейско пророчество Месията трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Вечеря и нощувка във Витлеем.

8-ми ден 04.01.2024: Витлеем - Лод - Тел Авив - Яфа - Бен Гурион - София
Закуска. Посещение на църквата с гроба на свети Георги в Лод (древният град Лида Палестинска). Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение, предлагащо неоценима гледка към брега на Тел Авив с неговите плажове: посещение на района на старото пристанище с чудесни ресторанти, в които се предлагат морски ястия, малки кафенета и пекарни, скрити в тесните павирани улички. Трансфер до летище Бен Гурион. Полет за София в 18:40ч. Кацане на летище София в 21:25ч.
Цени
Цената включва:
 • Самолетен билет София – Тел Авив – София с редовен полет на България Ер с включен багаж: ръчен 8 кг., чекиран 20 кг.;
 • Летищни такси;
 • Гранични такси;
 • Всички трансфери по програмата;
 • 7 нощувки със закуски и вечери (една от които Новогодишна Гала Вечеря), както следва:
 • 1 в Нетаня (King Solomon Hotel или подобен);
 • 1 в района на Галилея (Mary’s Well Nazareth By Dan Hotels или подобен);
 • 2 в Акаба (Oryx Hotel 5* или подобен);
 • 1 в Петра (LA MAISON хотел или подобен);
 • 2 във Витлеем (Star Bethlehem или подобен);
 • Екскурзоводско обслужване на български език в Израел и на български/руски език в Йордания;
 • Луксозен автобус с безплатен WI-FI;
 • Саунд система със слушалки по време на туровете;
 • Сертификат за хаджийство;
 • Екскурзия до Петра;
 • Водач на групата от България;
 • Входни такси на посещаваните обекти;
 • Медицинска застраховка с поктиритие 10 000 евро, ЗД „ЕВРОИНС“;

Цената не включва:
 • Такса обслужване за шофьорите и за местните ескурзоводи (заплащат се на място) – общо 40$ на човек за целия престой;
 • Разходи от личен характер;
 • Обяд на Галилейско езеро – 35 долара;
 • Разходка с лодка по Галилейското езеро – 25 долара;
 • Разходка на нощен Йерусалим – 35 долара;
 • Допълнителни мероприятия, предлагани от местните екскурзоводи на място;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" – информация за нея в офисите ни;
 • Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години – 16 лв.;
 • Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години – 32 лв. (туристи над 74 г. се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация).

Забележка:
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 25 човека;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи – 20 дни преди реализирането на екскурзията;

Условия за записване:
 • Копие от международен паспорт;
 • Депозит на човек - 400 лв.;
 • Доплащане – 1 месец преди датата на заминаване;

Необходими документи:
 • Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане;
 • За деца до 18г., пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
 • Няма визови изисквания при пътуване в Израел и Йордания;

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
 • Ден след на подписване на договора до 61 дни преди датата на тръгване потребителят дължи такса прекратяване в размер на 50 лв;
 • Между 60-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа депозита;
 • Между 29-ия и 15-ия ден преди датата на заминаване се удържа 50%;
 • Между 14-ия и 09-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
 • При по-малко от 09 дни, включително и неявяване на полета, се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Допълнителна информация:
 • Посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването;
 • Цената на екскурзията до Израел е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.85 лв.
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Георграфски свят ООД предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офисите на фирмата.
 • Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗД „Евроинс АД”.
 • Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004230/20.12.2022 на "ЗД ЕВРОИНС", гр. София, бул. "Христофор Колумб" 43

Хотели по програмата
 
2895 лв.
King Solomon или подобен
Тел Авив, Израел
Дестинация
Тел Авив, Израел
Транспорт
Самолет
Продължителност
8 дни / 7 нощувки
Маршрут
София – Тел Авив – Нетания – Кесария – Хайфа – Назарет – Капернаум – Тиберия – Аман – Мадаба – Петра – Акаба – Вади Рум (джип сафари) - Акаба – границата с Араба - плаж Ейн Бокек - Каср ал Яхуд – Йерихон – Витлеем – Йерусалим – Лод – Тел Авив – Яфо – Бен Гурион – София
Дати на отпътуване
Код на оферта
43411
Запитване
Цени от
2895лв.
Програма
1-ви ден 28.12.2023: София – Тел Авив – Нетания
Заминаване от летище София в 15:30ч. Пристигане на летище Бен Гурион около 17:55ч. (полет с България Ер). Отпътуване за Нетаня. Вечеря и нощувка в Нетаня.

2-ри ден 29.12.2023: Кесария - Хайфа - Назарет - Капернаум
Закуска. Отпътуване към Кесария, столица на Юдея по времето на римляните: разглеждане на акведукта. Посещение на третия по големина град в Израел – Хайфа: уникалният храм на бахаите и цветните градини около него. Туристическа програма в столицата на кръстоносците от времената на кръстоносните походи – Акра: пешеходна разходка в стария град и пристанището. Посещение на град Назарет – разглеждане на църквата ”Св. Благовещение”, построена на мястото, където Архангел Гавраил се явил пред Дева Мария, за да ѝ съобщи, че ще роди Иисус. Отпътуване за Кана Галилейска – мястото на първото чудо на Иисус, когато превръща водата във вино. Вечеря и нощувка в района на Галилея.

3-ти ден 30.12.2023: Тиберия – Аман – Мадаба – Петра
Закуска. Отпътуване за Йордания. Преминаване от Израел към Йордания през граничен пункт Шейх Хюсеин. Пристигане в Аман – кратка панорамна обиколка на столицата на Хашемитското кралство. Отпътуване за Мадаба – градът е известен с многото християнски църкви. Посещение на православната църква Св. Георги, известна с уникалната си подова мозайка, представяща подробна цветна карта на Светите земи от византийската епоха. Днес в Мадаба има институт по мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този занаят. Отпътуване за Петра. Вечеря и нощувка в Петра.

4-ти ден 31.12.2023: Петра - Акаба
Закуска. Отпътуване за „Изгубения град” Петра – едно от новите Седем чудеса на света. Върви се около час пеша из извиващ се сред планината каньон, в който се намират останките от старинния град. Градът е разположен в естествено укрепената планинска долина Вади Муса. Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Свещеното Писание за място, наречено Села („скалиста местност“ на еврейски), почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясна клисура, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати: Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. По време на обиколката ще се докоснете до историята и археологическите находки в този необикновен комплекс от храмове, жилища и гробници, изсечени в разноцветните скали на каньона преди повече от 2000 години. Заминаване за Акаба. Настаняване в хотел 5* за 2 нощувки. НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ в хотела (включена в цената). Нощувка.

5-ти ден 01.01.2024: Акаба – Вади Рум (джип сафари) – Акаба
Закуска. Заминаване за пустинята Вади Рум – известна още като Лунната долина. “Огромен, ехтящ и божествен...” – така е описал цветния каньон през който се минава Лорънс Арабски. Голяма част от филма на Дейвид Лийн “Лорънс Арабски” е сниман там и всъщност самият Лорънс в действителност се е подвизавал по тези места по време на Арабското въстание. Това място предствя една уникална природна забележителност, недокосната от човека и намираща се насред пустинята. Огромни планини от пясъчник и гранит излизат отвесни от широки червеникави пясъчни долини до височини от 1700 метра и повече. Вади Рум е бил обитаван от много човешки култури от праисторически времена, като много от тях - включително набатейците - оставят своя отпечатък под формата на петроглифи, надписи и храмове. Бедуинските племена все още живеят сред планините и техните големи шатри от козя козина са специална особеност на пейзажа. Настаняване в бедуинско селище в местността Вади Рум – домакините ще Ви посрещнат в пъстри модерни шатри и ще Ви нагостят с вкусен чай с мента и кафе с кардамон.
Следва двучасово сафари с джипове (включено в цената) - по време на което ще имате възможност да се насладите на движещите се пясъци, изворите на Лорънс Арабски, както и на чудните форми на скалите в региона. Следва екскурзия до красивия каньон Makharas и скалата Seven Pillars of Wisdom, където ще имате възможност да се насладите на невероятни гледки към скалните образования. Завръщане в курорта Акаба на Червено море. Градът е известен в цял свят с прекрасните възможности за гмуркане. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря и нощувка в Акаба.

6-ти ден 02.01.2024: Акаба – границата с Араба – плаж Ейн Бокек – Каср ал Яхуд – Йерихон – Витлеем
Закуска. Отпътуване за Израел. Преминаване през граничен пункт Арава. Заминаване към Мъртво море и курорта Ейн Бокек – най-ниското място в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно време за плуване в най-соленото море. Посещение на Каср ал Яхуд – мястото на кръщението на Исус Христос на река Йордан. Посещение на Йерихон – града с най-ниското ниво под морското равнище и едно от най-старите селища в света. Изглед към Манастира на изкушението – намира се в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дни и четиридесет нощи. Отпътуване към Витлеем. Вечеря и нощувка.

7-ми ден 03.01.2024: Витлеем – Йерусалим
Закуска. Туристическа програма в Йерусалим – съгласно конституцията на държавата Израел, нейна единна и неделима столица. Панорамна гледка от Маслиновия хълм към столицата Йерусалим – разположен е в южната част на плато, част от Юдейските планини, и включва Елеонския хълм на изток и хълма Скопий на североизток от центъра на града. Пешеходна обиколка на Стария град: Гетсиманската градина – традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес за това събитие напомнят една базилика, посветена на страданията Христови и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години; Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) – това e улицата в древния Йерусалим, по която е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието (Голгота); храмовият комплекс Божи гроб – най-святото място за Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос; Стената на плача – единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Това название идва от това, че евреите често отивали там, за да тъжат за гибелта на храма; Хълмът Сион (Давидовият град) – гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Заминаване за Витлеем. Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ – най- голямата забележителност на града. Във Витлеем е роден и Давид – вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „градът на Давид“. Според библейско пророчество Месията трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Вечеря и нощувка във Витлеем.

8-ми ден 04.01.2024: Витлеем - Лод - Тел Авив - Яфа - Бен Гурион - София
Закуска. Посещение на църквата с гроба на свети Георги в Лод (древният град Лида Палестинска). Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение, предлагащо неоценима гледка към брега на Тел Авив с неговите плажове: посещение на района на старото пристанище с чудесни ресторанти, в които се предлагат морски ястия, малки кафенета и пекарни, скрити в тесните павирани улички. Трансфер до летище Бен Гурион. Полет за София в 18:40ч. Кацане на летище София в 21:25ч.
Допълнителна информация
Цената включва:
 • Самолетен билет София – Тел Авив – София с редовен полет на България Ер с включен багаж: ръчен 8 кг., чекиран 20 кг.;
 • Летищни такси;
 • Гранични такси;
 • Всички трансфери по програмата;
 • 7 нощувки със закуски и вечери (една от които Новогодишна Гала Вечеря), както следва:
 • 1 в Нетаня (King Solomon Hotel или подобен);
 • 1 в района на Галилея (Mary’s Well Nazareth By Dan Hotels или подобен);
 • 2 в Акаба (Oryx Hotel 5* или подобен);
 • 1 в Петра (LA MAISON хотел или подобен);
 • 2 във Витлеем (Star Bethlehem или подобен);
 • Екскурзоводско обслужване на български език в Израел и на български/руски език в Йордания;
 • Луксозен автобус с безплатен WI-FI;
 • Саунд система със слушалки по време на туровете;
 • Сертификат за хаджийство;
 • Екскурзия до Петра;
 • Водач на групата от България;
 • Входни такси на посещаваните обекти;
 • Медицинска застраховка с поктиритие 10 000 евро, ЗД „ЕВРОИНС“;

Цената не включва:
 • Такса обслужване за шофьорите и за местните ескурзоводи (заплащат се на място) – общо 40$ на човек за целия престой;
 • Разходи от личен характер;
 • Обяд на Галилейско езеро – 35 долара;
 • Разходка с лодка по Галилейското езеро – 25 долара;
 • Разходка на нощен Йерусалим – 35 долара;
 • Допълнителни мероприятия, предлагани от местните екскурзоводи на място;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" – информация за нея в офисите ни;
 • Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години – 16 лв.;
 • Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години – 32 лв. (туристи над 74 г. се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация).

Забележка:
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 25 човека;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи – 20 дни преди реализирането на екскурзията;

Условия за записване:
 • Копие от международен паспорт;
 • Депозит на човек - 400 лв.;
 • Доплащане – 1 месец преди датата на заминаване;

Необходими документи:
 • Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане;
 • За деца до 18г., пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
 • Няма визови изисквания при пътуване в Израел и Йордания;

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
 • Ден след на подписване на договора до 61 дни преди датата на тръгване потребителят дължи такса прекратяване в размер на 50 лв;
 • Между 60-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа депозита;
 • Между 29-ия и 15-ия ден преди датата на заминаване се удържа 50%;
 • Между 14-ия и 09-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
 • При по-малко от 09 дни, включително и неявяване на полета, се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Допълнителна информация:
 • Посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването;
 • Цената на екскурзията до Израел е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.85 лв.
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Георграфски свят ООД предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офисите на фирмата.
 • Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗД „Евроинс АД”.
 • Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004230/20.12.2022 на "ЗД ЕВРОИНС", гр. София, бул. "Христофор Колумб" 43
Хотели по програмата
Тел Авив, Израел
Цени от
2895 лв.