Mail
Facebook
Skype

Екскурзии Русия

Полша, Прибалтика и Санкт Петербург
Продължителност: 15 дни / 11 нощувки Транспорт: Автобус хранене: BB
Маршрут
Пловдив – София - Краков – Варшава - Брест – Минск – Санкт Петербург- Талин – Рига – Вилнюс – Будапеща – София - Пловдив


Дати на отпътуване


Програма
1-ви ден (01.07.2019г):
Отпътуване в 19.00 от Пловдив и 21.00 от София на 223 ОМВ на Малинова долина по посока Будапеща.

2-ри ден (02.07.2019г):
Пристигане в Будапеща. Панорамна обиколка на града – Площада на героите, Рибарските кули от които се открива неописуема гледка към града, Кралския дворец, Парламента – една от най-големите парламентарни сгради в света, Мостовете на р. Дунав, Катедралата Св.Матияш и др.Настаняване в хотела. Нощувка.

3-ти ден (03.07.2019г):
Закуска. Отпътуване към Краков. Разглеждане на забележителностите на града: замъка Вавел, главна резиденция на полските крале през XI – XVII век; Ягелонския университет; Катедралата „Мариацки кастьол“ Кметството и Средновековната порта. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

4-ти ден (04.07.2019г):
Закуска. Отпътуване за Варшава. Панорамна обиколка на Варшава: „Старе место”; Кралския Дворец; Операта; Двореца на културата; църквата „Св. Кръст”; Катедралата „Св. Йоан Кръстител”. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

5-ти ден(05.07.2019г):
Закуска.Отпътуване за Рига. Рига е най-големият град в Прибалтика, наследник на Ханзата, с повече от 800 години история. Разглеждане на красивите готически, барокови и арт нуво сгради, заради които Рига е включена в листата на ЮНЕСКО. Настаняване в хотел. Нощувка.

6-ти ден (06.07.2019г):
Закуска. Пешеходна разходка из стария град на Рига – църквата Свети Якуб, Шведската порта, Парламента, „Тримата братя“, къщата на „Черните глави“. Туристическа програма с местен екскурзовод (минимум 2 ч.) в стария град на Ханзата: Средновековният замък, който днес е резиденция на президента; Протестантската катедрала, датираща от 13 век и считана за най-голяма средновековна църква в Балтийските страни; църквата "Свети Петър"; Католическата катедрала; Барутната кула; Латвийската Академия на Науките. Вечерта отпътуване към Санкт Петербург. Нощен преход.

7-ми ден (07.07.2019г):
Пристигане в Санкт Петербург. Автобусна обзорна екскурзия на града, с разглеждане на ансамблите на Дворцовия и Исакиевския площади, Стрелката на Василиевския остров, Марсово поле, Петропавловската крепост; Дома на Петър I; крайбрежните и островите по делтата на река Нева и др. Посещение на Исакиевския събор - една от най-големите и красиви куполни сгради от 19 век в света. Височината му достига 101 метра, площта 4000м2 и събира до 12 000 човека. Художественото оформление на катедралата включва множество картини, статуи, скулптури и мозаечни произведения, поразителни съчетания от цветни камъни и позлата, а също така и една от най-големите стъклописи с площ от 28м2. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

8-ми ден (08.07.2019г):
Закуска. Свободен ден!
Възможност за допълнителни екскурзии по желание:
 • Посещение на ЕРМИТАЖА /Зимният дворец/– Гордостта на Русия. Той е най-големият художествен и културно-исторически музей не само в Русия, но и в Света със своята огромна колекция от над 3 милиона произведения. В колекцията на музея има само оригинали. Запознаване с парадните зали на зимната императорска резиденция и шедьоврите на световното изкуство.
 • Автобусна екскурзия до Петерхоф - Бившата лятна резиденция на Петър Велики. Палати и златни фонтани от XVIII в. привличат туристите, които остават омаяни от красотата му. Пищни градини заобикалят огромната резиденция — музей, проектиран от френски, италиански, руски, холандски и немски архитекти. Паркът се състои от долен и горен парк, фонтани, система от канали и басейни, ландшафт паркове. В градините на двореца има множество фонтани и каскади. По поръчка на царя, любител на забавленията и остроумните шеги, някои фонтани са монтирани в дърветата и на различни уединени места. Техните механизми се задействат чрез настъпване на камък или преместване на лост.
Нощувка.

9-ти ден (09.07.2019г):
Закуска. Отпътуване към Талин.Пристигане в Естонската столица.Туристическа програма в Талин: хълмът Тоомпеа с протестантската катедрала от 13 век, Парламентът, Датската крепост и средновековните кули, православната катедрала "Александър Невски"; Кметството, датиращо от 15 век; църквата "Свети Олаф" - втората най-висока църква в света, която в периода 1549 - 1625 г. е считана за най- висока сграда в света с височина от 159 м; бароковият дворец Кадриорг - построен от цар Петър I и царица Екатерина като семейна лятна вила в началото на ХVІІІ век. Настаняване в хотел. Нощувка.

10-ти ден (10.07.2019г):
Закуска.Отпътуване за Вилнюс. Пристигане във Вилнюс вечерта. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

11-ти ден (11.07.2019г):
Закуска.Туристическа програма във Вилнюс– Катедралата “Свети Петър и Павел” - шедьовър на барока и Площада на Кметството, “Свети Франсис”, Църквата “Света Ана” - перла на късната готическа балтийска архитектура, улица Пилиес с красиво реставрирани сгради от 16-18 век,Университета от XVI век, “Портите на Зората” – част от някогашните отбранителни укрепления, прекрасно реставрираните островърхи къщи на средновековния стар град и великолепните барокови постройки, както и модерния нов Вилнюс. Ранния следобяд отпътуване за Бялисток. Бялисток е основан през 14 век. Според легендата, точната година е 1320. От 1796 г., след третата подялба на Полша, е в състава на Прусия, от 1806 до 1918 – част от Руската империя, от 1918 до 1939 г. е в състава на Полската държава, между 1939 и 1941 е присъединен към СССР, а през 1941 година от Германия в хода на Втората световна война. След отвоюването му от съветските войски на 20 септември 1944 е върнат на Полша.
Свободно време. Настаняване в хотел. Нощувка.

12-ти ден (12.07.2019г):
Закуска.Отпътуване към Лодз. Лодз е третия по големина град в Полша. В града се намира една от от най-големите търговски улици в света с дължина 4,9 км - Улица Пьотрковска. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

13-ти ден (13.07.2019г):
Закуска. Отпътуване за Будапеща. Вечерна обзорна обиколка на града. Осветлението на сградите е много красиво и ефектно. Настаняване в хотел. Нощувка.

14-ти ден (14.07.2019г):
Закуска. Свободно време. Ранния следобед отпътуване за България.

15-ти ден (15.07.2019г):
Пристигане в България.

Цени

Дата Възрастен в двойна стая Единична стая
01.07.2019 г. 1186 лв. 1836 лв.


Цената включва:
 • Транспорт с лицензиран автобус;
 • 11 нощувки със закуски в хотели 2/3* (1 нощувка в Краков, 1 нощувки във Варшава, 2 нощувки в Санкт Петербург, 1 в Бялисток, 1 в Лодз, 1 нощувка в Талин, 1 нощувка в Рига, 1 нощувка във Вилнюс, 2 нощувки в Будапеща);
 • Туристически обиколки по програмата в Краков, Варшава, Санкт Петербург, Талин, Рига, Вилнюс, Будапеща;
 • Посещение на Исакиевския събор в Санкт Петербург;
 • Екскурзовод на български език по време на цялата екскурзия;
 • Медицинска застраховка

Цената не включва:
 • Туристическа руска виза - 120 лв., със срок за издаване 10 работни дни (с включена такса визов център);
 • Медицинска застраховка за лица над 65г;
 • Входни такси и допълнителни посещения;
 • Разходи за градски транспорт и от личен характер

Забележка:
 • Цената на пътуването е базирана на група от минимум 40 човека. В случай, че този брой не е набран, най-късно до 20 дни преди началото на екскурзията всички потребители се уведомяват и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената;
 • Агенцията си запазва правото да променя последователността на екскурзиите по програматав зависимост от изминатите километри.

Необходими документи:
 • При записване за екскурзията е необходимо да се представи ксерокопие на задграничен паспорт със срок на валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България.
 • Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат задграничен паспорт и нотариално заверено пълномощно от другия родител.

Условия за записване:
Депозит –500лв; Доплащане - 20 дни преди датата на отпътуване.